Φρονιστήρια Σχεδίου Τσίγκρης
Η ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ

  

Τα Φροντιστήρια Σχεδίου Τσίγκρη λειτουργούν από το 1990 προετοιμάζοντας υποψηφίους για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής, των Τ.Ε.Ι. και portfolio για αντίστοιχες σχολές εξωτερικού.

Βασικός στόχος μας είναι η πλήρης κατάκτηση του γνωστικού αντικειμένου από την πλευρά των υποψηφίων, καθώς και η άριστη προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών των εισαγωγικών εξετάσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στην εξάσκηση για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων όσο και στην απόκτηση αισθητικών κριτηρίων και εικαστικής αντίληψης.

Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται παρακολουθώντας τον προσωπικό ρυθμό του κάθε υποψηφίου και καθοδηγώντας τον με σοβαρότητα και συνέπεια, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του σχεδίου του.

Σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε σπουδαστή, προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητές του, παρέχοντας ποικίλα ερεθίσματα και προτρέποντας τον να πειραματιστεί σε διαφορετικά υλικά και τεχνικές ώστε να ανακαλύψει την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Τα εκμαγεία (προτομές, ανάγλυφα, ολόσωμα) και οι ποικίλες συνθέσεις αντικειμένων καθώς και η σπουδή γυμνού μοντέλου και πορτρέτου εκ του φυσικού, συμβάλλουν στην άρτια μελέτη κάθε εικαστικού προβλήματος.

Η πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη με ελληνική και ξένη βιβλιογραφία συντελεί στην διεύρυνση των γνώσεων των υποψηφίων σπουδαστών μας και στη συγκρότηση μιας σφαιρικής άποψης πάνω στην πορεία της εικαστικής σκέψης και ιστορίας.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των 600 και πλέον σπουδαστών μας στις εξετάσεις τους είναι η ποιότητα εκπαίδευσης που προέρχεται από την μακρόχρονη διδακτική και καλλιτεχνική εμπειρία των καταρτισμένων καθηγητών των φροντιστηρίων μας. Οι διδάσκοντες μας είναι πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή Αρχιτεκτονικών σχολών.